• Healing

Healing

Bakgrund

Healing är en mycket viktig funktion inom neo-Paganism och neo-Pagan Häxkraft. Det anses av många vara en väldigt viktig utövningsform och några anser till och med att det är en gåva. Healing har spelat en stor roll inom den mänskliga evolutionen. Inom neo-Paganismen finns det en rad olika helande metoder som involverar magi, naturläkemedel och botemedel; österländska tekniker som innebar att man ändrade kroppens energifält, indian- och shamanistiska tekniker och västerländska synvinklar på medicin och psykologi. Medan vissa neo-Paganister är professionella helare, tränade inom österländsk och/eller västerländsk medicin och psykologi, föredrog vissa holistiska och naturliga metoder som involverade healing genom ljud, andetag, färg, beröring och rörelse.

Historia

Innan den vetenskapliga ålderns framsteg utövades eller utfördes healing vanligtvis av byns trollkvinna eller trollkarl, ofta kallad den visa kvinnan eller vise mannen. Dessa individer föddes ofta med den mystiska gåvan att kunna hela genom berörelse och många var kunniga inom örttraditionen som hade förts vidare ner genom generationerna inom familjen. De diagnostiserade både mänskliga och djuriska krämpor. Detta för att djur, under den tidiga mänskliga historien, var väldigt viktiga för människans överlevand.

Genom historien har många healing-metoder utvecklats. Dessa metoder inkluderar från renässansen botande av en sjukdom orsakad av älvor genom recitation av Kristna böner och genom att mäta patientens gördel för att se om en älva gått in i kroppen, genom att diagnostisera patientens urin, genom användandet av ordinerade amuletter som bestod av både kristna och hedniska delar, genom att uttala besvärjelser och andra magiska botemedel som att be patienten att koka ett ägg och begrava det i en myrstack (det sades att sjukdomen eller konditionen skulle försvinna när myrorna ät upp ägget). Andra botemedel var lite mer realistiska som att använda ädelstenar och halvädla stenar som har en lång historia av medicinskt värde, för att hela. Läs mer om det under Kristaller.

Idag

Under årens lopp har healing blivit lyft till skyarna som det ultimata läkemedlet men det har även gått åt andra hållet. När den kristna kyrkan fick allt mer makt i världen så fick healing mindre inflytande och till slut förbjöds healing utanför den kristna kyrkan och många helare och spåkvinnor/spåmän avrättades. Det var inte förrän 1951 som det återigen blev lagligt för helare att utöva sin praktik. Förföljelserna under alla årtiondena gjorde en så stor effekt att även idag finns det fortfarande mycket okunnighet och rädsla angående vår helande födelserätt.
Arvet från dessa historiska händelser har varit att medicin och hälsovård utvecklats utan en spirituell bakgrund. Dock under de senaste 20 åren har folk börjat bli mindre nöjda med de vetenskapliga förklaringarna om sin existens och påbörjat sin egna spirituella sökning.

Kontakt: Tarotkungen Box 189 70143 Örebro
Kundtjänst tel: 0775-700 144