Kinesiskt horoskop

Historia och Ursprung

Det kinesiska horoskopet har varit i bruk i Orienten i tusentals år, och det konsulteras fortfarande av miljontals människor varje dag. Dess tolv djurtecken liknar de tolv tecknen i den västerländska zodiaken men bestäms av året du föddes till skillnad från månaden.

Om Kinesisk astrologi

  • Kinesiska astrologin är baserad på månens kretslopp, som tar tolv år att slutföra.
  • Den Kinesiska astrologin omfattar fem delar i stället för fyra - metall, vatten, trä, eld och jord. Dessa är agenter/"modifierare" som subtilt ändrar karaktären på vad de representerar.
  • Yin och Yang - Villkoren ges till kompletterande, dynamiska krafter som håller universum i balans på alla nivåer.

Beteckningarna på de tolv åren i den kinesiska Mån-cykeln kommer från myten om Buddha. Innan han lämnar den här världen, bjöd Buddha in alla världens djur till en fest. Endast tolv djur anlände i följande ordning - råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, fåret, apan, tuppen, hunden och grisen. Således beslöt sig Buddha för att döpa ett år efter var och ett av djuren i den ordningen de anlände. Varje år i denna tolv års cykel hade nu ett symboliskt djur, vars egenskaper sades påverka världens händelser, personligheter och öden för allt och alla som är födda det året.

Kontakt: Tarotkungen Box 189 70143 Örebro
Kundtjänst tel: 0775-700 144