• Örter

Örter

Bakgrund
Växtbaserade läkemedel är den äldsta formen av vård känd för mänskligheten. Under århundraden har de helande egenskaperna hos växter och örter inte förändrats. Vad som en gång var en läkande växt eller ört för fem tusen år sedan är fortfarande en läkande växt eller ört idag. Eftersom man hade ett stort förtroende för dem var häxor och läkare under den antika världen tvungna att kunna sina örter. Växter gav helande krafter till de som studerade, jobbade och respekterade dem. I många länder och under många tidsperioder spenderade helare en stor del av sina liv ute på fältet och i skogen för att hitta grön medicin, detta gjorda man genom att iaktta vilda djur och genom så kallad ”trial and error”. Helarna förde vidare vad de kom ihåg och hade skrivit ner till sina efterföljare.
Örter och växter har används i alla civilisationer genom alla tider. Många kungar och kejsare har skrivit ner användandet av vissa örter som ännu används idag, vilket bevisar att det verkligen finns helande krafter inom växtriket.

Dagens läge
I dag har vi möjligheten att dra nytta av den ackumulerade växtbaserade vishet som samlats ihop genom tiden. Denna fördel tillåter oss att se tillbaka genom historien och sålla ut de örter och växter som stått emot tidens test. Medan historien om helande örter har sina komiska inslag är det också en dramatisk historia om mänsklig uppoffring, fullständig med medicinska hjältar, män och kvinnor som förtjänar att lyftas fram. Mycket av äran borde gå till häxorna med tanke på att det var dom som började lära sig och förstå sig på innebörden av örterna och deras fördelar.
Många av de läkemedel som finns ute på marknaden idag finns till på grund av de naturligt uppväxta örterna, växterna och träden. Faktum är att 25% av alla de läkemedel som idag används i t.ex. USA innehåller minst en aktiv ingrediens som härrör från växtriket. Några är gjorda av växtextrakt och andra är syntetiskt framställda att efterlikna en naturlig växt förening.

Kontakt: Tarotkungen Box 189 70143 Örebro
Kundtjänst tel: 0775-700 144