• Kristallkula

Kristallkula

Ett Keltiskt Ursprung

Uppkomsten av kristallkulor ägde rum i Storbritannien, 2000 f.kr. Vid den tidpunkten var keltiska stammar förenade av Druider. Druider var polyteister och vördade naturen. Dem hade en väldigt viktig roll i dessa forntida keltiska samfund, då de var präster, filosofer, vetenskapsmän, lärare, domare och rådgivare till kungar. Druiderna kan ha varit det första folket som använde sig av kristaller i spådoms syften.

Under Medeltiden
Under medeltiden började många spåkvinnor/spåmän (”scyers”, trollkarlar, zigenare...) att använda sig av kristaller för att se bakåt i tiden och förutspå framtiden, speciellt i Central-Europa.
Från början var kristallkulor gjorda av beryl, en naturligt genomskinlig ädelsten. Enligt forntida tro skulle denna ädelsten ha särskilda krafter. Senare byttes beryl ut mot sten kristall som är ännu mer reflekterande och genomskinlig.

Kungliga Rådgivare
En lång tid efter druiderna användes fortfarande kristallkulor av kungliga rådgivare. Dr John Dee (1527-1608), Drottning Elisabeth I rådgivare, var känd för sitt användande av Kristallkulor i sitt arbete. Dr John Dee var en vetenskapsman, astronom, matematiker, geograf men var också engagerad i hermetisk filosofi och alkemi studier. Dee trodde att kristallerna skulle agera som en kommunikations apparat mellan honom och änglarna.

Kontakt: Tarotkungen Box 189 70143 Örebro
Kundtjänst tel: 0775-700 144