Planeter

Vi ser på tio planeter inom studierna om Astrologi med start på Solen och Månen, även kända som lysande himlakroppar. Utöver det har vi Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto. Energin från planeterna influerar vårt vardagsliv. Med det sagt, är vad vi gör med energin som verkligen spelar roll.

De lite mer nyligen-erkända planeterna (Uranus, Neptunus och Pluto) bleknar inte i de andra planeternas budskap, dom lägger helt enkelt till delar till vårt spektrum av erfarenhet. Många anser att Jupiter är den generösaste av alla planeter med Venus strax efter. Solen, Månen och Merkurius tenderar att också ge ut en gyllene glöd. Å andra sidan är Saturnus hård energi som följs av skarpheten från Mars, Uranus, Neptunus och Pluto.

Planeterna rör sig i olika hastigheter, några lite snabbare (Månen) och andra långsammare (Pluto) beroende på hur nära Solen dom är. De snabbaste planeterna (Månen, Merkurius, Venus och Mars) kallas vanligtvis de inre planeterna och talar om det inre jaget. De sociala planeterna är Jupiter och Saturnus medan de yttre planeterna (Uranus, Neptunus och Pluto) fixerar sin blick på den externa världen.

Varje planet använder sin kraftfullaste energi över det Tecken dom styr. Detta är även kallat tecknet av sin värdighet. Det finns ett andra Tecken som varje planet "samarbetar" bra med, även känd som Tecknet på sin upphöjdhet. Precis mitt emot varje planets Tecken av värdighet är Tecknet av skada; denna planets energi är vanligtvis ofördelaktig. Mitt emot Tecknet av upphöjdhet är Tecknet av förfall; dessa planeter visar en försvagad energi. En planet i sitt naturliga Hus (t.ex. Mars i Väduren) är oavsiktligt hedrad och stärkt som en följd. Kanske den viktigaste planeten av alla är den som styr över den Uppstigande (Ascendent). Till exempel, de med Jungfrun på den Uppstigande kommer att märka att Merkurius, härskaren över Jungfrun, utövar ett betydligt inflytande på deras diagram.

Rörelserna av planeterna är kategoriserade som stationära, direkt eller tillbakagående. En stationär planet (som snart kommer att vara direkt eller tillbakagående) har med sig en mcyket fokuserad och viktig energi. Direkta planeter utövar dessutom avsevärt mycket inflytande. Det är de tillbakagående planeterna som tjänar med att röra runt saker och ting. Genom att figurera som att röra sig bakåt genererar dessa planeter en diffus och ofokuserad energi. Budskapet från bakåtsträvande planeter kommer vara förvanskade och mindre effektiva som ett resultat.

Kontakt: Tarotkungen Box 189 70143 Örebro
Kundtjänst tel: 0775-700 144