Tigern

Tigern är kanske inte kungen av djungeln, men dessa randiga katter är inga mjukisar! Magnetiska och behärskade, är tigrarna födda ledare. De har en aura av auktoritet som uppmanar andra att falla i linje, vilket är precis hur de vill ha det. Även om de är magnetiskt charmiga och roliga att vara omkring, gillar Tigrar också att göra saker och ting ensamma. En Tigers främsta intresse är att följa sina ambitioner - och behålla kontrollen.

Tigrar är modiga utan jämförelse och generellt sett kommer de ut ur striden med huvudet högt, vare sig om det är i sovrummet eller i styrelserummet. Förförelse är ett område där Tigern verkligen är kung! Nobla och varmhjärtade har Tigrar en naturlig, rå dragningskraft som är extremt lockande hos andra tecken. Det handlar inte endast om attraktion för en Tiger utan de är alltid på rätt sida. Tigrar kommer slåss för den goda sidan till det bittra slutet om orsaken är värdig. Motståndare är smarta om de är rädda för detta kattdjur.
Lite försiktighet är bra runt Tigrarna med tanke på att de kan anfalla utan förvarning. De upplever humörsvängningar och känner ofta saker mer intensivt än andra, det sistnämnda är en både bra och dålig egenskap. De kan reagera dåligt under stress och är benägna till att få emotionella utbrott. Detta teckens vredesutbrott kan skrämma iväg både vänner och fiender.

En lektion som Tigrar skulle må bra av att lära sig är återhållsamhet i alla saker. När dessa katter väl kan hitta sitt centrum och rikta sin ansenliga energi mot värdiga ansträngningar (till skillnad från att bara rusa genom livet) kommer de att åstadkomma mycket.

Karaktärsdrag
Positiva:
Entusiastisk, optimistisk, modig, orädd, sällskaplig, energisk

Negativa:
flyktiga, impulsiv, hetlevrad, rastlös, olydig, fåfäng, envis

Följande yrken som passar bäst för en Tiger:
¤ DOCENT
¤ PILOT
¤ SKRIBENT
¤ MATADOR
¤ UTFORSKARE
¤ RACERFÖRARE
¤ POLITIKER
¤ MISSIONÄR
¤ SKÅDESPELARE
¤ MUSIKER

Några anmärkningsvärda tigrarna i dessa områden är:
Groucho Marx, Oscar Wilde, Marilyn Monroe, Marco Polo och Dwight D. Eisnehower.