Merkurius

Planeten över Kommunikation

Merkurius, likt gudarnas bevingade budbärare, kommer in på fjäderlätta vingar och befaller oss att prata. Kommunikation, intellekt och kännedom är alla inom Merkurius domän, likaså är logik och resonemang, vårt sätt att tänka och hur vi skapar och uttrycker vår tankeprocess.
En merkurisk natur får oss att tänka på rastlöshet och rörelse. Rat-a-tat-tat - saker går snabbt undan här. Merkurius handlar om ett snabbt förstånd, snabbt tänkande, möjligheter, alternativ, resonemang och förmågan att kunna rationalisera saker. Merkurisk energi kan vara bra eller dålig men den kommer helt säkert vara drivande! Denna planet uppmanar oss också att gå från en sak till nästa och att få svar på både en fysisk och psykologisk nivå. Dessutom är Merkurius energi både händig och insiktsfull.

Merkurius handlar om korta resor: ett besök hos en granne eller en vän på andra sidan stan, den alldagliga pendlingen, en helg semester. Syskon och generell transportering är också inom Merkurius sfär.
Att tala, skriva, böcker, online kommunikation och lärande är alla inom Merkurius domän. Denna planet bönfaller oss att uttrycka oss ofta - och bra. När Merkurius rör sig tillbaka (till syns att åka baklänges) däremot kommer vår kommunikation att utmanas.¨'

Merkurius är aldrig mer än 28 grader bort från solen; det tar ungefär 88 dagar att slutföra sin omloppsbana runt solen. Den är varken maskulin eller feminin energi och tar på sig det kön, av det tecken, den ligger i. Den styr över både Tvillingarna och Jungfrun, och det Tredje och Sjätte Huset.