Neptunus

Planeten över Illusioner

Neptunus ännu en av de yttre planeterna, upptäcktes 1846. Dess långsamma kretsbana runt vår Zodiak försäkrar att dess effekt är naturligt skapande.

Neptunus räffla är Poseidons, Guden över Haven, treudd. Mycket om denna planeten är vätska (Neptunus härskar över haven på jorden), ombytlig och illusorisk i sin natur. Drömmar, illusioner, abstrakta tankar och det mystiska är alla kontrollerade av Neptunus. Vår spiritualitet är viktig för denna planet och hur vi utnyttjar den energin för vår personliga förbättring. Neptunus bjuder in oss för att låta sin energi skölja över oss och att använda ett meditativt tillstånd för att öka sin insikt och förhöjd medvetenhet. Poesi, musik och dans är några av de trans liknande aktiviteter som denna planet föredrar.

Neptunus har sin pråligare sida då den bestämmer över film, television, teater, mode och alla former av glamour. I grund och botten skapar Neptunus en illusion - av det som är förtrollande på utsidan och fängslande på insidan. Neptunus har en viss mystik som inte visar sig själv enkelt. Den kan vara en poserare också, som plaskar runt i smicker - och att bryta ner.

Den skuggade sidan av Neptunus är besläktad med den åldrande stjärnan som inte klara av en ridå till. När ljuset är dåligt leker denna planeten i en undre värld av droger, alkohol, trans, och hypnos. Neptunsk energi stinker av verklighetsflykt under sina mörkare dagar, ett hav av inbillning, hypokondri och abnormitet. Sömn och drömmar är också styrda av denna planet. Vid slutet av dagen fortsätter Neptunus att komma till dig - hur kommer du att motta det?

Det tar Neptunus 165 år att slutföra sin runda, runt Zodiak och spenderar ungefär 14 år i varje tecken. Det är en feminin energi och härska över Fiskarna och det Tolfte Huset. Neptunus är känd för att vara den högre oktaven av Venus och är den andra av de upphöjda planeterna