Pluto

Planeten över Styrka

Som den yttersta planeten i vårt solsystem är Pluto också den som är längst bort från Solen. Det var inte längesen den upptäcktes, så sent som 1930. Nu på senare år har man dessutom fastställt att Pluto egentligen inte är en planet, utan en måne.

Plutos energi kan vara subtil men dess resultat kan träffa dig som ett kassaskåp i huvudet. Denna planet handlar om omvandling, pånyttfödelse och återbildning. Saker är inte vackra med Pluto men dom blir iaf gjorda. Pluto säger, "ut med det gamla och in med det nya" och vi måste vara förbereda. Om vi inte är det kommer denna planeten helt enkelt att välta oss i vår misär. Pluto ber oss att överskrida det vi känner till, gottgöra oss själva samtidigt, och komma ut starkare på andra sidan som resultat.

Trots att Pluto (åter)skapar (den styr också över reproduktionssystemet) älskar den att förstöra. Denna planet härskar över förstörelse, död, besatthet, kidnappning, tvång, virus och avfall. Det är verkligen inte vackert. Pluto styr dessutom över brott och den undre världen, tillsammans med många former av subversiva aktiviteter (terrorism, diktatorskap). Denna planet har hand om allt som är hemligt och under täckmantel, det man inte kan se med blotta ögat. Är detta historien om det goda vs. Det onda? Ja.

Ingen kommer att förneka Plutos kraft (den härskar över atomkraften också) och intensitet. Denna planets energi är ofta fokuserad på massorna och vad den samlade viljan kommer att göra. Pluto bönfaller massorna att se inåt (och mot sitt undermedvetna) för att vad som finns där. Det kan vara skrämmande men Pluto bryr sig inte. Denna planet hur man ska provocera.

Det tar Pluto ungefär 248 år att fullfölja sin omloppsbana runt Zodiak. På grund av sin excentricitet av sin bana, tar det mellan 12 och 31 år att gå genom ett Tecken. Den härskar över Skorpionen och det Åttonde Huset. Pluto är den sista av de upphöjda planeterna och är den högre oktaven av Mars.