Jupiter

Planeten över Lycka

Jupiter är den tänkande personens planet. Som väktare av det abstrakta sinnet styr denna planeten högre utbildning och skänker oss ett begär för att utforska idéer, både intellektuellt och spirituellt.
Intellektuellt sett assisterar Jupiter oss i att formulera vår ideologi.
I de mer spirituella rikena är Jupiter herre över religioner och filosofier. Att söka efter svar är vad Jupiter föreslår och om det betyder att vi måste leta över hela jorden för att hitta dom så är det kanske varför Jupiter och styr över långdistans resor. I linje med detta tema tvingar Jupiter oss att värdera våra etiska och moraliska värderingar; den vänder sig även till vår förståelse om optimism.

Tur och lycka är associerat med Jupiter av en bra anledning, detta är en snäll och generös planet, en som vill att vi ska växa och blomstra på ett positivt sätt. Jupiter må vara domare och jury men den är för det mesta en beundransvärd hjälpkamrat som ser till att vi är på rätt väg. Medan vår framgång, prestationer och välgång alla är inom Jupiters rike kan denna storhet, ibland, förfalla till lathet och lättja (Jupiter, när den är som värst, kan associeras med viktökning!) Fast oftast kommer Jupiter att guida oss den guldbelagda stigen.
Fritiden är också en av Jupiters nöjen. Sport av alla sorter, spel på chans och en promenad i parken med sitt husdjur (Jupiter älskar djur) styrs alla av denna planet. Slutligen förutsäger Jupiter stor rikedom, materiell och annan. Detta är en bra vän i himlen.

Det tar Jupiter ungefär tolv år att runda zodiak (planeten besöker i genomsnittligen ett tecken om året). Det är en maskulin energi och styr både över Skytten och Fiskarna och det Nionde och Tolfte Huset.