Solen

Planeten över Självstyre

Medan Solen skickar ut ljus, på samma sätt har den med sig liv. Denna planet (även känd som en lysande himlakropp och en stjärna) representerar det egna, ens personlighet och ego, anden och det som gör varje individ unik. Den är vår identitet och vårt ansikte mot världen. Solen talar även till den kreativa begåvningen och kraften hos individen att möta alla utmaningar i det vardagliga livet.

Ens naturliga fader, make och andra manliga influenser styrs av Solen, så är även barn. Solens energi är en kraftfull en och i dess kölvatten kommer auktoritet, förmågan att leda och en individs essens, deras inre väsen. Genom viljan av denna planet lär vi oss att uttrycka oss i världen.

Solen är majestätisk och genom att hålla vid sin kunglighet styr den över kungligheter och högra officerare. Detta klot härskar även över vår hälsa och väl befinnande. Solens gyllene glöd är en vital livskraft som genomsyrar oss med styrka, energi och en vilja att lyckas. Det är Solen som ger styrka till de andra planeterna och det är därför denna planet innehar en nyckelroll inom Astrologi.

Solen spenderar omkring en månad hos varje Tecken och det tar ett år att resa genom alla tolv Tecken i Zodiak. Det är maskulin energi och härskar över Lejonet och det Femte Huset.