Venus

Planeten över Kärlek och Pengar

För Venus handlar allt om njutning, speciellt njutning som delas med någon annan. Denna planet bryr sig om kärlek, romans och harmoni i våra emotionella anknytningar, giftermål, vänskap och andra förbund (som affärspartnerskap). Venus är nöjd med att sprida lycka och ömhet samtidigt som den lär oss hur vi ska älska och uppskatta andra och sakerna som vi har.
Vi verkar attraktiva - och vi attraherar andra - tack vare Venus energi. Att umgås med och att relatera till andra är viktigt för denna planet.

Skönhet är också starkt förknippat med Venus. Konsten (musik, dans, drama och litteratur, för att bara nämna några) och en känsla av det estetiska faller alla inom Venus ramar. Venus bönfaller oss att tillfredställa våra sinnen och att njuta av skönheten i vår värld. Denna planet är ofrånkomligt knuten till förfining, kultur, charm och grace.
Venus har också hand om glädjen vi får från våra ägodelar. Lyx (smycken, målningar, dyra bilar), god mat och dricka, ett vackert hem och en känsla av finess behagar Venus intressen. Denna planet ber oss att uppskatta den utsökta naturen i saker. Det är en sensuell - fast inte nödvändigtvis sexuell - värld enligt Venus.

Det tar Venus 255 dagar att slutföra sin omloppsbana runt Zodiak; den är aldrig mer än 47 grader från Solen. Den är en feminin energi och härskar över både Oxen och Vågen, och det Andra och Sjunde Huset.