Mars

Planeten över Passion

Mars är action planeten i Zodiaken. Den "Röda Planeten", trots allt, borde vara ganska hetlevrad och Mars gör dig inte besviken. Energi, passion, drift och beslutsamhet är alla helt rätt för Mars.

Denna planet befaller dig (och ja, Mars styr det militära) till att stå upp, bli uppmärksammad och få dina saker gjorda, att sitta vid sidan av passar in någon annanstans i himlen. För en enkel förklaring, Mars talar till styrkan och självsäkra uttryck hos den enskilde.
Ambition och konkurrens är också inom Mars rike. Oavsett om det är på jobbet eller på ett spelfält, Mars uppmuntrar oss att möta utmaningar ansikte mot ansikte och göra vårt bästa, eller bättre. Aggression är en del av planen här, trots att Mars och värderar mod och ära.
Påstående och en vågad, orädd natur gör denna planeten glad.

Det är viktigt att ta i hänsyn att Mars energi kan vara konstruktiv och destruktiv. Guden över Krig under den antika tiden, Mars kan vara brutalt våldsam. Medan denna energi fortfarande strömmar ut begär den av oss att utnyttja den för bra saker också. Uthållighet, ambition och prestation är alla en del av Mars mantra.
Mars styr vår sexualitet och sexuella energi och härskar över vapen, olyckor och kirurgi (de två sista illustrerar planetens yin och yang natur). I slutändan kan Mars energi vara väldigt användbar om den används på rätt sätt.

Det tar nästa två år för Mars att slutföra sitt omlopp genom Zodiaken. Det är en maskulin energi och styr både Väduren och Skorpionen och det Första och Åttonde Huset.